Sosyal Medya

Dünya

Müslim: YPG, Suriye Ordusu’na bağlanacak

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye Ordusu’nun Rojava’ya dönüşüne izin verilebileceğini, bu durumda YPG’nin orduya bağlanacağını belirtti.



Londra'da yayımlanan Al-Hayat gazetesine konuÅŸan PYD EÅŸbaÅŸkanı Müslim, “Suriye Ordusu'nun Rojava'ya dönüÅŸüne izin vereceÄŸiz. Bu durumda YPG de ordunun bir parçası olacak. Ancak ordunun dönüÅŸü için yeni bir anlayış ve yeni ÅŸartların belirlenmesine ihtiyaç var” dedi.

Radikal Ä°slami örgütlerin cezaevinden salıverilen üyeleri ile Suriye istihbaratının halkı IŞİD ve benzeri örgütlere yönlendirdiÄŸinden emin olduÄŸunu belirten Müslim, “Bu taraflar bu anlamda tecrübe sahibi ancak bu tehlikeli bir oyun. Çünkü IŞİD tek baÅŸ ve bedenden ibaret deÄŸil” diye konuÅŸtu.

Kürtler'e saldıran IŞİD'in Türkiye hükümetiyle baÄŸlantılı olduÄŸunu söyleyen Müslim, örgüt tarafından yayımlanan DABIQ isimli derginin Türkçe çaÄŸrışımları olduÄŸunu savundu.

PYD lideri, “Rojava'nın baÅŸlıca destekçisi kim?” sorusuna ise ÅŸu yanıtı verdi: “Güney Kürdistan'daki halkımız bize yardım ediyor. Kuzey'deki halkımız da insani sorunlar noktasında bize yardımcı oluyor. Federal Kürdistanı'ndan hem mali yardımlar geldi hem de silah. Sayıları 2 milyon dolayında olan Avrupa Kürtleri de rollerini oynadılar. Åžüphesiz insani yardım kuruluÅŸları ve Kürdistan Kızılayı da var.”

Salih Müslim, Suriye'nin eski haline dönmeyeceÄŸini belirterek, “DoÄŸrusu demokratik ve federal bir Suriye için mücadele ediyoruz” dedi.

Suriye Ordusu'nun Rojava'ya dönmesi hakkında ise Müslim ÅŸunları söyledi: “Suriye Ordusu yeni bir anlayış ve yeni ÅŸartlar doÄŸrultusunda bölgeye dönmek istiyorsa, neden olmasın? O zaman YPG, Suriye Ordusu'nun bir parçası haline gelir. Ancak ordunun dönüÅŸünün Baas mantığı ve istihbaratıyla olması asla kabul edilemez. Eski döneme dönmeyeceÄŸiz.”

Salih Müslim, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye rejimiyle iliÅŸkiler hakkındaki görüÅŸleri için ise, “O, iliÅŸkilerin iki tarafın da çıkarına olduÄŸunu biliyordu” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.